Uitleg

Wil je een actie starten, maar je weet niet precies hoe te beginnen? Wij helpen je graag op weg!

1. Denk na over wat je wilt doen. Wat zijn je sterke punten en mogelijkheden? Waar willen mensen geld te geven aan? Tip: begin een actie die zo dicht mogelijk bij je eigen interesses en talenten aansluit. Dat maakt het veel gemakkelijker om je actie beginnen!

2. Wat heb je nodig heeft voor je actie? Hoeveel mensen heb je nodig hebben om mee te doen en wanneer is het de beste tijd om te beginnen? Vraag je klasgenoten/vrienden/familie voor hulp en input.

3. Maak een account aan. Dit is jouw persoonlijke actie-pagina waar je informatie kunt opslaan en waar mensen geld kunnen doneren.

4. Start je actie op het platform. Vergeet niet, nadat je alle velden hebt ingevuld, je actie te publiceren. Pas hierna wordt jouw actie zichtbaar op het platform. 

5. Promoot je actie door bijvoorbeeld e-mail, facebook en Instagram en verwijs donateurs naar je actie-pagina. (vergeet ons niet te taggen: @soskinderdorpen). Controleer  regelmatig het opgehaalde bedrag.  Plaats  fotos op het actieplatform Laat je klas weten wat je aan het doen bent.

7. Wees enthousiast over het goede doel. Lees goed de hele website en zorg dat je erover kunt vertellen! 

6. Vraag aan iedereen die je kent een bijdrage.

7. Vraag de gulle gevers als eerste, zij zetten dan de standaard zodat anderen niet achter willen blijven.

8. Voel je niet ongemakkelijk als je om geld vraagt. Je vraagt het tenslotte niet voor jezelf.

9. Als je geld in contanten hebben ontvangen, tel dit op,  en stort dat bedrag op je actie-pagina. Je school, mentor , je ouders of jezelf kan dit doen. 

10. Communiceer het uiteindelijke bedrag dat door je donateurs is verzameld en vergeet niet hen te bedanken!

11. Kom je er toch niet uit? Neem dan gerust contact met ons op via lone@soskinderdorpen.nl. of reina@soskinderdorpen.nl. Vermeld je telefoonnummer en we bellen je zsm terug . We helpen je graag!

26
succesvolle acties
0
lopende acties
2179
Donateurs
69.909
gedoneerd

Veelgestelde vragen

Hoe start ik een actie?
Klik op de button ‘Kom in actie’ rechts bovenin of bij de campagne van jouw keuze. Maak vervolgens je eigen account aan. Binnen dit account kun je je actie(s) beheren. Vertel wat je actie inhoudt, plaats er een mooie afbeelding bij en houd je donateurs up to date over jouw actie. Heb je al een account en heb je al eerder een actie voor SOS kinderdorpen gestart? Dan kun je binnen je bestaande account een nieuwe actie starten.
Kan ik ook een actie in teamverband starten?
Ja, dit kan. Als jullie teamcaptain een actie start, kunnen alle teamleden hun eigen actie koppelen aan de gezamenlijke actie. Het is dan nog steeds voor je eigen vrienden, kennissen en familie mogelijk om direct aan jou te doneren. Dit bedrag wordt dan opgeteld bij de actie van jullie teamcaptain.
Wat gebeurt er met mijn donaties?
Al jouw donaties komen ten goede aan SOS Kinderdorpen. Afhankelijk onder welke campagne jij jouw actie plaatst, wordt het geld verdeeld onder de verschillende projecten van SOS Kinderdorpen. Zo komen bijvoorbeeld alle donaties die aan acties onder de campagne ‘Kom in actie voor kinderen in Syrië’ staan, ten goede aan de kinderen in Syrië.
Wat doe ik met gedoneerd muntgeld en briefgeld?
Het kan natuurlijk zo zijn dat mensen je direct geld willen geven voor je actie. Super, goed! Stop dit geld in je eigen portemonnee en maak zelf het bedrag dat je hebt gekregen in muntgeld en briefgeld over via je actiepagina.
Hoe vind ik sponsoren?
Er bestaan verschillende manieren om je actie voor SOS Kinderdorpen te promoten. Hieronder een aantal tips om je actie te promoten: • Promoot je eigen actie via social media: Facebook, Instagram, WhatsApp, LinkedIn, Snapchat, Twitter • E-mail iedereen die je kent de link naar je actie, vraag om een donatie en jouw actie te delen. • Vertel iedereen op je werk, school, sportvereniging of sportclub over je actie en vraag om je te steunen door het geven van een gift. • Print flyers uit en deel ze uit aan iedereen die je kent of woont bij je in de buurt. • Je kunt ons ook vragen om tips, mail ons via acties@soskinderdorpen.nl of kijk bij andere acties om op leuke ideeën te komen.
Kan ik mijn actie verwijderen?
Ja, dit kan. Binnen je account bestaat de mogelijk om jouw eigen actie te verwijderen.
Wat doet SOS Kinderdorpen?
SOS Kinderdorpen helpt kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Kinderen zonder ouders of deze dreigen te verliezen geven wij de kans om op te groeien binnen een veilige en liefdevolle familie. Familie zorgt er namelijk voor dat een kind zich gezond en goed kan ontwikkelen. Daarnaast zorgt SOS Kinderdorpen dat kinderen alles krijgen wat zij nodig hebben, zoals zorg, onderwijs, onderdak en voeding. Meer weten? Kijk op www.soskinderdorpen.nl
Ik heb een andere vraag
Staat je vraag er niet tussen? Mail ons via acties@soskinderdorpen.nl en wij nemen beantwoorden zo snel mogelijk je vraag.

HAL zet zich in voor onderwijs in Guinee-Bissau

Het 100- jarig bestaan van Het Amsterdams Lyceum staat in het teken van goed onderwijs voor jongeren in Guinee- Bissau. Met unieke acties gaan onze scholieren geld inzamelen voor de renovatie van twee basisscholen in de provincie Canchungo.

Lees meer

Verbeteren onderwijs
SOS Kinderdorpen heeft in het straatarme Guinee-Bissau een speciaal onderwijsprogramma opgezet om het onderwijs en de schoolfaciliteiten te verbeteren. En om kwetsbare kinderen en jongeren de kans te geven om naar school te gaan, want goed onderwijs is in Guinee-Bissau niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Dit SOS programma heeft directe invloed op 2000 scholieren uit de regio, veelal kinderen uit de meest kwetsbare families. Daarnaast hebben ook de leraren, ouders en gemeenschap baat bij het programma.

Bekijk het filmpje en geef scholieren als Mamazinja een toekomst!

 

 

note: Fotograaf Roel Burgler (http://www.roelburgler.nl/) heeft ons de foto's uit Guinée-Bissau ter beschikking gesteld.