Inspiratie

Wil je graag geld in zamelen voor SOS Kinderdorpen, maar heb je niet echt inspiratie om een actie op te zetten? Wij helpen graag een handje met voorbeelden van leuke activiteiten voor een geldinzamelactie.
filter
project
Banden oppompen

Er zijn zoveel fietsen in Amsterdam die wel wat lucht kunnen gebruiken. Pomp de banden op van je klasgenoten, leraren, bedrijven en iedereen in Amsterdam en vraag hiervoor een bijdrage.

Start een actie
project
Heitje voor karweitje

Ga samen met je klasgenoten langs bedrijven of gebouwen om bijvoorbeeld schoon te maken, de lunch voor te bereiden of te helpen bij administratieve werkzaamheden. Geef aan dat het geld wat opgehaald wordt naar SOS Kinderdorpen gaat.

Start een actie
project
High Tea

Hou je van koken? Nodig vrienden, familie of klasgenoten uit voor een brunch, lunch of high tea en vraag of ze geld willen geven voor SOS Kinderdorpen.

Start een actie
project
Rondje Vondelpark

Een sponsorloop is een leuke manier om alleen of samen met klasgenoten geld op te halen. Laat je sponsoren door docenten, vrienden, buren en familie en ren zo veel mogelijk rondjes om zo veel mogelijk geld op te halen. Start jouw sponsorloopactie voor SOS Kinderdorpen.

Start een actie
project
Concert

Ben jij muzikaal en vind je het leuk om voor een groep mensen op te treden? Bespeel je een instrument of zit je in een band? Organiseer dan een huiskamerconcert of benefietconcert! Jouw gasten kunnen genieten van de muziek en een fijne avond en kunnen hun toegangsbewijs of een vrijwillige bijdrage leveren aan SOS Kinderdorpen.

Start een actie
project
QUIZ

Een geweldige avond met je vrienden of klasgenoten voor het goede doel! Organiseer een quiz en laat mensen bijvoorbeeld geld doneren voor elk fout antwoord en help zo SOS Kinderdorpen.

Start een actie
project
Karaoke avond

Organiseer een karaoke avond voor het goede doel! Hilarisch en gezellig tegelijk. Geniet van oldies en Nederlandse hitlijsten en ontvang geld per nummer.

Start een actie
project
OBSTACLE RUN

Tegenwoordig zie je vele obstacle runs die worden georganiseerd. Schrijf je samen met (een deel van) je klas in voor een obstacle run en koppel jouw wedstrijd aan het goede doel. Haal zo samen met je klas geld op voor de kinderen in Guinee Bissau. Start jouw actie!

Start een actie

Kom in actie.

Je eigen actie starten is heel simpel Start een actie